Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Björkö P-94

Följ

P-94

Följ oss för uppdateringar
Följ
IFK Björkö
Fotboll
P-94
Tabell
Lag M V O F P
1 Älvsborgs FF 16 11 3 2 36
2 Hälsö/Björkö 16 11 2 3 35
3 Mölnlycke IF 16 8 6 2 30
4 Kärra KIF 16 8 2 6 26
5 Azalea BK 16 7 2 7 23
6 Sandarna BK 16 6 3 7 21
7 Hönö/Öckerö 16 5 2 9 17
8 Eriksbergs IF 16 4 1 11 13
9 Mossens BK 16 1 1 14 4

Match

Sandarna BK

0 - 4
Heden 4 Konstgräs
16 juni 2010
19:30

Hälsö/Björkö

Referat

Referat: Sandarna BK - Hälsö/Björkö

Sandarna BK - Hälsö/Björkö (0-4)
Hälsö/Björkös mål gjordes av: 0-1 (14min) Johan Forseström, 0-2 (18min) Andreas Forsmark, 0-3 (52min) Joshua Berntsson (straff) och 0-4 (70min) Jesper Hidetun.
-
Returmatch mot Sandarna BK på Heden 4 en underbar junikväll i Göteborg, solen lyste över Hedenområdet och det var väl en cirka 15 grader varmt. Det var liv och rörelse runt om och det var mycket folk på avenyn, när den samlade pressen gick upp för att köpa en kopp kaffe på 7-Eleven.
Killarna värmde upp på planen och man kan väl inbilla sig att laget var inställda på ännu en seger, men det viktigaste var väl ändå att även kunna visa upp ett bra spel och en bra inställning, för storpubliken som samlats runt planen. Domare Mikael Wallenås blåste igång matchen och spelet kunde börja.
-
Det var en liten halvloj inledning som om vi väntade på något, att Sandarna skulle ta initiativet kanske, visserligen rullade vi boll, men tempot och rörelsen utan boll fanns inte, som vi är vana att se.
Kantspelarna sprang in i banan istället för att hålla ut spelbredden och skapa större ytor i mitten och mittmittfältet verkade ha problem att komma in i matchen. Trots det var det väl ingen som kände en oro för att Sandarna skulle dominera, men man rullar stundtals en smånätt fotboll, med ett bra passningsspel och får till några skapliga anfallsförsök och i den (11min) kommer en bra djupledsboll från Sandarna, som får ett friläge, men Wille i målet är snabbt ute och gör en kvalificerad räddning, det var nära 1-0 till Sandarna.
-
Hoppas att detta var en väckarklocka och att vi kan börja få igång spelet snart.
(14min) 0-1 Johan Forseström efter passning från Andreas Forsmark, men hela situationen uppkommer av en tillfällighet efter en långboll från mittfältet, som nickas fram och tillbaka mellan Sandarnas mittbackar och Åstrand och Adde, innan Adde spelar fram Forse, som säkert skjuter in ledningsmålet 0-1.
(18min) 0-2 Andreas Forsmark och nu är det omvända roller, Johan Forseström spelar fram Adde som tar emot och vänder bort sin bevakning och rycker mot djupet och skjuter snyggt in bollen i mål.
-
Nu kändes det lite tryggare i spelet, men den första halvleken bjöd väl i övrigt inte på så många läckerheter, Sandarna hade ett långskott i kryssribban efter (25min) det var väl deras giftigaste chans i den första halvleken, förutom friläget och Johan Forseström fick ett bra friläge men sköt strax utanför med högerfoten. Mittbackslåset med Magnus Lundgren och Erik Alexandersson spelade tryggt och säkert och det har skapat en bättre harmoni i speluppbyggnaden i de senaste matcherna.
2:A HALVLEK
Det gjordes 4 byten i halvlek och in kom Andreas Jernarp, Joshua Berntsson, Henrik Gustafsson och Jesper Hidetun alla på en gång och tempot i matchen från våran sida höjdes väl lite grann.
(10min) Bra spel från högerkanten och ett inlägg mot den bortre delen (vänsterkanten) av straffområdet och där kommer Emil och nickar mot mål och kalabalik uppstår och vi får flera möjligheter att skjuta in bollen. (12min) Henrik oroar Sandarnas försvar i högra delen av straffområdet, han får en kraftig knuff i ryggen men lyckas hålla sig på benen, sedan får han en knuff till och då är det klart att han ramlar (orutinerat av Sandarnaspelaren) och domaren blåser självklart för straff.
Josh stegar fram och slår säkert in bollen nästan uppe i målvaktens högra kryss, 0-3 till Hälsö/Björkö.
-
(13min) några olycksminuter för Sandarna, för nu blir Josh fälld strax utanför straffområdet och domaren tar fram det röda kortet och Sandarna får spela med 10 man resten av matchen.
(16min) och det är mycket Josh just nu, men det beror också på att Josh rör sig hela tiden och visar att han vill ha bollen och i denna period av matchen mellan 10min till 25min har vi ett bländande passningsspel och vi rullar upp Sandarna vid ett flertal tillfällen och det är snygga passningar, fina spelvändningar, bättre rörelse och man märker att Sandarna hänger lite med huvudet, men deras tränare peppar dom hela tiden och dom ger aldrig upp.
-
(23min) och Sandarna får en frispark i farligt läge (Frans får en varning i muren) och frisparken slås och träffar klockrent i kryssribban, ännu en gång har vi ”virket” på vår sida och kanske skulle vi kunna hålla nollan denna dag för första gången i serien. (30min) 0-4 Jesper Hidetun efter det att Henke snott bollen från en försvarare i straffområdet och sedan spelat in till Jesper, som bara har att trycka in bollen till slutresultatet 0-4 och inte fel att få hålla nollan för en gångs skull.
Förutom en liten halvtam matchinledning, så kämpade vi på bra och som vanligt fick vi se ett flertal fina spelsekvenser och att vi vågade vårda bollen och rulla runt och vända på spelet. Kan vi bara var noga med att hålla spelbredden och att inte glömma bort att röra oss även utan boll, så blir detta kanon. De gånger under matchen som vi gjorde detta, då var det en fröjd att se passningsspelet.
-
Nu väntar hemmamatch SÖN 20/6 på Hälsö klockan 17:00 och det är Kärra/Klareberg som kommer på besök, laget som åsamkat oss den enda förlusten i serien i år. Detta kommer att bli en tuff och jämn match hoppas vi och att kunna tända till inför denna drabbning bör väl inte vara några problem, när vi har revansch att utfodra.
-
LAGET SOM SPELADE:
MÅLVAKT
William Alexandersson
BACK
Pontus Karlsson
Magnus Lundgren
Erik Alexandersson
Emil Henricsson
MITT1
Frans Dino
Gustav Lundbäck
MITT2
Petter Magnusson
Johan Forseström
Johan Åstrand
TOPP
Andreas Forsmark
RESERVER
Jesper Hidetun
Henrik Gustafsson
Andreas Jernarp
Joshua Berntsson
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Andreas Forsmark 1 0 0 0 0 0
Emil Henricsson 1 0 0 0 0 0
Erik Alexandersson 1 0 0 0 0 0
Johan Forseström 1 0 0 0 0 0
Johan Åstrand 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
William Alexandersson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 13 jun 2010, 17:00 Hälsö/Björkö - Sandarna BK 10 - 2